Sanatate

Tratament Paradontoza in Bucuresti

Atuurile tratamentului cu laser împotriva paradontozei

Boala paradontală este o afecțiune care poate da multă bătaie de cap oricărei persoane care suferă de această problemă de sănătate. Deși poate părea o chestiune deloc gravă, cu trecerea timpului și agravarea paradontozei rezultatele pot fi foarte grave, și anume pierderea dinților. Domeniul medical a făcut progrese constante în ultimii ani, iar ramura stomatologiei se regăsește printre acele subdomenii în care progresele sunt vizibile. Prin urmare, și tratarea paradontozei poate fi realizată folosind și tehnici moderne, iar una dintre aceste opțiuni este tratament paradontoza laser.

 

Paradontoză sau gingivită?

Se poate spune că de fapt gingivita este prima fază a paradontozei, atunci când doar gingiile sunt inflamate. Dacă boala paradontală avansează și ajunge să afecteze și ligamentul paradontal, iar ulterior ajunge până la osul alveolar. Prin urmare, dacă ai observat că ai o inflamație la nivelul gingiilor și crezi că ai putea avea gingivită, este indicat să faci o vizită la un medic stomatolog pentru a afla din timp care este situația. Dacă chiar este vorba de gingivită, atunci este indicat să începi cât de repede un tratament pentru a nu evolua spre paradontoză. Paradontoza nu este chiar tot aceeași afecțiune cu gingivita, dar de la gingivită se poate evolua la paradontoză.

 

Care este cel mai bun tratament paradontoza?

Deși există o paletă largă de tratamente pentru încetinirea bolii paradontale, trebuie spus că cel mai bun tratament este acela care este cel mai puțin invaziv și care reușește să încetinească și să țină pe loc boala paradontală. Ȋn funcție de severitatea bolii paradontale tratamentul poate fi nechirurgical și chirurgical. Când discutăm despre tratament paradontoza nechirurgical vorbim despre detartraj, utilizarea unor substanțe antibiotice sau de netezirea rădăcinilor dinților. De cealaltă parte, tratamentele chirurgicale includ operația cu lambou, grefa de os, grefa de țesut moale sau regenerarea asistată a țesutului. Prin urmare, în funcție de cât de mult a avansat boala este indicată alegerea unui tratament paradontoza.

 

Tratament paradontoza laser

Dacă în urma vizitelor la medicul stomatolog ai aflat că din nefericire paradontoza a avansat destul de mult și că ai nevoie de un tratament chirurgical, atunci poți alege o metodă non-invazivă, și anume metoda laser. Tratamentul laser al paradontozei oferă rezultate asemănătoare cu cele chirurgicale, dar este totuși o metodă nechirurgicală și are un nivel minim de durere. Alegerea unui tratament paradontoza laser aduce cu sine mai multe avantaje:

  • Reduce la minim sângerarea – intervenția clasică pentru tratarea paradontozei prin metode chirurgicale poate duce la sângerări abundente, disconfort și durere; prin metoda laser sângerarea este minimă sau chiar inexistentă;
  • Cicatricile rezultate sunt de asemenea minime – prin metodele invazive ale tratamentului chirurgical pot apărea cicatrici, dar alegând metoda laser aceste cicatrici vor fi minime;
  • Ajută la eliminarea eficientă a bacteriilor – tratamentul tradițional de eliminare a sângelui la nivel gingival nu este la fel de eficient precum cel cu laser deoarece metoda laser are o precizie foarte mare în eliminarea bacteriilor;
  • Sprijină refacerea osului pierdut – tratamentul laser lipește la loc gingia de dinți și stimulează refacerea ligamentelor paradontale, stimulând în final refacerea parțială a osului pierdut.