Uncategorized

Alege vitamina D de la Go Vita si protejeaza-ti organismul de amenintarile bolilor specifice

Rolul vitaminei D3 este esential pentru corp, pentru ca asigura multe functii in organism. Sintetizat in piele in timpul expunerii la razele UV de la soare si asigurat de alimente, vitamina D este aliatul oaselor si al dintilor, dar si al muschilor si al sistemului imunitar. Un complex vitamina D este absolut necesar in corpul uman, mai ales in situatia in care ne confruntam cu un deficit supliment vitamina D. Alege vitamina D de la Go Vita si pune-te repede pe picioare, in cazul in care te simti slabit si fara chef de viata. Lipsa vitaminei D3 este in general asimptomatica, dar uneori se poate manifesta prin oboseala, slabiciune musculara, moral scazut, crampe, slabiciune imuna.

Vitamina D este disponibila in diferite forme, insa in magazinul nostru puteti opta pentru vitamina D capsule sau vitamina D comprimate in diferite doze. De asemenea, in sezonul rece, Go Vita  va pune la dispozitie vitamina D, care asigura o eficienta optima pentru intreaga familie. Vitamina D este buna pentru sanatatea oaselor, muschi si inima. Mai mult decat atat, se presupune ca ar avea chiar proprietati impotriva cancerului si a bolilor cardiovasculare si, astfel, Vitamina D este o vitamina esentiala pentru o viata sanatoasa. Cu toate acestea, aproape jumatate din populatie ii lipseste, motiv pentru care suplimentarea prin capsule sau comprimate devine o necesitate. O parte din vitamina D  produsa de propriul nostru corp, in piele, datorita actiunii razelor ultraviolete ale soarelui asupra noastra. O alta parte este provine dintr-o sursa externa, in acest caz hrana noastra de zi cu zi. Vitamina D se gaseste in majoritatea alimentelor. Cele mai bogate sunt pestele gras, uleiul de ficat de cod, precum si anumite legume, cum ar fi ciupercile.

Spre exemplu, bebelusii au o nevoie speciala de vitamina D, deoarece in timpul copilariei se dobandesc oasele puternice. De asemenea, este uneori necesara administrarea unui supliment de vitamina D pentru constructia unor oase puternice.

Cum se administreaza vitamina D copiilor si cum functioneaza?

Vitamina D joaca un rol esential in cresterea copilului. Favorizeaza absorbtia si fixarea calciului, esentiala pentru o buna mineralizare a oaselor. Specialistii in sanatate sustin ca celor mici trebuie sa li se administreze un miligram de vitamina D in fiecare zi pana la varsta de 18 luni.

Vitamina D este prezenta in epiderma noastra. Sub actiunea soarelui si a razelor, acesta este activat si sintetizat de corpul nostru si apoi stocat. Cu toate acestea, iarna este lunga, iar soarele este scump la vedere, motiv pentru care pielea noastra are de suferit, pentru ca vitamina D nu mai este la fel de prezenta in organism. Corpul nostru este acoperit cu manusi, soseste, geci si, prin urmare, pielea noastra nu transforma suficient aceasta vitamina intr-o substanta necesara organismului.