Locuri si distractii in Alicante

Alicante este un oras spaniol, capitala provinciei, unul dintre cei trei care alcatuiesc municipalitatea Valencia, fiind un oras turistic si de clients eminamente. Orasul se afla pe Marea  Mediteranena, pe o campie intre multe diviziuni si dealuri.

Muntele Benacantil, pe care se afla Castelul  Sfintei  Barbara, care domina fatada urbana ,fiind imaginea cea mai caracteristica  a orasului. In ea gasim why not try here, de asemenea, Tossal, in care se afla castelul San Fernando, Sierra de San Julian sau Serra Grossa, dealurile find Garbinet si Tossal de Manises.

castillo-de-santa-bárbara-2016-Alicante-ERN_6938-9

Plajele sunt situate de la nord la sud: San Juan, Almadraba,Albufereta, l Postiguet, Agua Amarga( Apa Amara), Saladar, si  Insula Tabarca. Printre plajele din Albufereta si San Juan este Cabo de la Huerta cu numeroase golfuri: Calabarda, Cantalares, si Palmera.

Alicante are un climat mediteranean usor  uscat pe tot parcursul anului. Temperatura medie anuala este de aproximativ 18 ° C. Iernile sunt blande cu temperaturi intre  maxim 17 ° C si minim 6  ° C iar ingheturile sunt rare,maxim de trei ori pe an. Verile sunt calde  cu temperature cuprinse intre  maxim 31 ° C si minim 21 ° C..

In Alicante va puteti bucura de plimbari in aer liber,in cele mai frumoase parcuri. De exemplu: parcul Palm,cu sute de palmieri,un lac si cascade care pot fi strabatute cu mici ambarcatiuni,disponibile pentru turisti. Este situat la intrarea de sud  in Alicante.  Parcul este cel mai extins din oras. Acesta este situat in partea de nord a orasului Alicante.In el puteti gasi paduri de pin, locuri de joaca, zone de picnic si un mic lac.

Parcul Ereta , situat pe pantele Muntelui Benacantil,  este unul dintre punctele de vedere cele mai spectaculoase ale orasului. Parcul Juan Pablo II, este situat intr-o zona noua  San Blas si are o forma ovala. Cuprinde un loc de joaca, spatii verzi si un numar de palmieri.