Uncategorized

Blogul care ne ajuta sa devenim parinti mai buni

Inca de la nastere, bebelusii sunt frecvent monitorizati de medicul pediatru, in ceea ce priveste masurarea inaltimii si a greutatii, pentru a se asigura ca dezvoltarea acestora este una armonioasa si corespunzatoare. De asemenea, partintii trebuie si ei sa urmareasca constant viteza de crestere in inaltime si in greutate a copiilor. In rol important in cresterea corespunzatoare il joaca alimentatia sanatoasa, respectarea orelor de somn si sportul realizat frecvent. Acestia sunt pionii principali si trebuie supravegheati indeaproape pentru un stil de viata sanatos al copilasului tau, evitand astfel diferite probleme de crestere la copii.

Altfel, ficare copil se dezvolta intr-o maniera diferita. Nu toti copiii cresc si de dezvolta la fel de repede. De asemenea, este gresit sa compari evolutia de crestere a copilului tau cu cea a altor copii de aceeasi varsta, pentru ca fiecare are ritmul lui, individual, de crestere.

Problemele de crestere la copii sunt reprezentate de intarzierile de dezvoltare. Atunci cand sunt observate de catre parinti, acestia trebuie sa se prezinte cat mai rapid la cabinetele medicilor pediatri. Cauzele acestei probleme sunt variate si totodata pot fi accentuate si de alte afectiuni de sanatate. De asemenea, este foarte important ca greutatea sa fie comparata cu inaltimea, pentru ca in acest fel se poate observa modalitatea de dezvoltare.

In general, medicii obisnuiesc sa utilizeze grafice de crestere pentru controalele de rutina ale copiilor. Astfel acestea le indica medicilor detalii legate de evolutia copiilor in timp. Aceasta evolutie este reprezentata in primul rand de inaltime si greutate, iar aceste informatii vor crea curba evolutiei copilasului tau si te vor informa daca dezvoltarea acestuia este una proportionala. In crearea acestor grafice sunt luate in considerare de catre medic mai multe aspecte care fac referire la: tipul de nastere, daca bebelusul s-a nascut prematur sau la termen, inaltimea parintilor si daca mai are si alte afectiuni de sanatate. Daca vorbim despre copii mai mari de varsta, pentru acestia se ia in considerare si varsta la care a debutat perioada pubertatii. De asemenea, fetele si baieti nu sunt masurati dupa acelasi tip de grafic, pentru ca acestia au rate de crestere diferite.

Daca ai nelamuriri sau dubii cu privire la procesul de crestere a copilasului tau, iti recomandam sa iei legatura cu medicul copilului, deoarece acesta iti va furniza informatii aplicate exact pe cazul copilului si totodata iti va oferi recomandari de specialitate. Mai mult decat atat, medicul este cel mai in masura sa spuna daca copilasul tau se confrunta cu anumite probleme de crestere, deoarece detine istoricul medical al acestuia.

Pentru mai multe informatii utile cu privire la problemele de crestere ce pot aparea la copii, te invitam in comunitatea noastra. Acceseaza chiar acum site-ul Clubul Bebelusilor si informeaza-te cu privire la cresterea copiilor tai.