Uncategorized

Cum aleg un scaun de masă pentru bebeluși

Să fii părinte poate fi o adevărată provocare. Fiecare vârstă vine cu multe etape importante și noi achiziții pentru bebeluș. Una dintre cele mai deosebite perioade este cea în care copilul începe să mănânce. Acest lucru se întâmplă în jurul vârstei de șase luni, atunci când bebelușul este suficient de bine dezvoltat și stă foarte bine în funduleț.

Părinții trebuie să se pregătească pentru această etapă și să se asigure de faptul că totul se desfășoară în deplină siguranță. Pentru asta este musai necesar un scaun de masă pentru bebeluși, care să fie cât mai util și confortabil. Îl poți achiziționa și online, de la Câte-n Lună și-n Stele, dacă vrei să cumperi un produs cu adevărat calitativ.

Pentru a te asigura de faptul că faci o alegere bună, iată ce criterii de selecție trebuie să urmărești:

  • Siguranță

Acesta este cel mai important aspect, deoarece mai întâi de toate trebuie să te asiguri de faptul că cel mic va fi într-o poziție corectă, astfel încât să nu se înece cu mâncarea, dar că va fi și prins în centuri, pentru a nu exista pericolul să cadă din scaun.

  • Confort

Pentru a crește șansele ca cel mic să accepte cu ușurință să stea în scaunul de masă trebuie ca acesta să îi ofere un mare grad de confort. Pernele pentru șezut și spate sau tapițeria moale sunt aspecte esențiale în acest sens. Totodată, bebele trebuie să ajungă foarte bine la masă atunci când stă în șezut, motiv pentru care un model ajustabil este de dorit.

  • Tip

Sunt mai multe tipuri de scaune, iar tu trebuie să alegi produsul potrivit pentru situația în care te afli sau pentru nevoile pe care le ai. În primul rând vorbim de modelele tradiționale, care au un scaun pe care cel mic să stea și o tăviță detașabilă pentru mâncare. Ele ocupă destul de mult loc, dar unele variante pot fi și pliabile. Apoi, mai sunt scaunele de masă pentru călătorii, care sunt de mici dimensiuni și pliabile. Ele pot fi montate cu ușurință și sunt o bună soluție pentru când nu sunteți acasă. Mai există și variante multifuncționale. Acestea pe lângă faptul că pot fi utilizate pentru a servi masa, mai pot fi folosite și pentru relaxare, având balansoar sau putând fi poziționate în așa fel încât să fie utilizate ca înălțător când se stă la o masă normală.

  • Caracteristici cheie

Printre cele mai apreciate aspecte legate de acest criteriu de selecție se numără: utilizarea unor materiale care sunt foarte ușor de curățat, prezența suportului pentru picioare, roți pivotante la baza (care se și blochează când este necesar), tavă ajustabilă, înălțime reglabilă, capacitatea de a fi pliat etc.

Acestea sunt cele mai importante aspecte, dar mai sunt bineînțeles și altele, precum dimensiunile, designul, marca sau prețul. Fiecare părinte trebuie să facă cea mai bună alegere pentru copil și să ia în calcul toate detaliile care ar putea conta la un moment dat.