Uncategorized

Despre beneficiile smochinului și modalități de plantare în propria grădină

Grădinarii și pasionații de grădinărit știu că pentru a fi un bun gospodar este necesar să ai de toate în curte și, desigur, în mediul în care ei se simt ca peștele în apă – în grădină sau în livadă. Astăzi ne vom îndrepta atenția asupra importanței plantării arbuștilor de smochin, un fruct atât de apreciat, adesea cumpărat atunci când mergem la supermarket sau la piață. Totuși, de ce să nu ne interesăm puțin și să aflăm cum putem planta acești copaci în propria grădină, cum se îngrijesc aceștia și, mai ales, la ce pot fi de folos frunzele, dar și fructele. De aceasta dată vom începe în sens invers și vă vom povesti pe scurt despre avantajele smochinelor pentru sănătate.

Folosiți frunzele de smochin în ceai de plante

Întâi, trebuie să aveți în vedere faptul că acestea trebuie uscate, apoi pot fi folosite, infuzate timp de 2 până la 3 minute în apă clocotită. Nu degeaba am ales să discutăm puțin despre beneficiile pentru sănătate, pentru că s-a demonstrat că ceaiul din frunze de arbust de smochin pot îmbunătăți circulația sângelui, ajutând chiar și la digestie. De asemenea, acestea pot reduce durerile de gât, dar și tusea, atunci când se face gargară cu ceai de smochine sau acesta se bea pur și simplu. În altă ordine de idei, persoanele care se confruntă cu astm sau bronșită, pot folosi frunzele de smochin pentru a trata aceste afecțiuni, evident, alături de o medicamentație corespunzătoare.

Soiuri într-ales

Modul de fructificare al smochinelor este cu adevărat impresionant, pentru că se spune că ar exista peste 700 de soiuri de smochine, împărțite în principal în trei categorii, mai exact smochine albe (sau verzi), gri (sau roșii) și violete (sau negre),  acesta din urmă fiind cel mai frecvent. În zilele noastre, Turcia este cea care domină astăzi piața mondială a producției de smochine, având un soi foarte bun, cu fructe calibrate ideal, ce rodește de două ori pe an și rezistă bine la frig.

Ușor de plantat și de întreținut în propria grădină

Cu toate acestea, dacă vreți să aveți chiar dumneavoastră în propria grădină smochine, la Bursa de Flori veți putea găsi arbuști de smochin la prețuri foarte bune, iar dacă veți urmări îndeaproape indicațiile de plantare, vă veți putea bucura de propriile fructe, culese chiar din propria grădină. Așadar, iată cât de ușor puteți avea în curte arbustul mult dorit, ce vă va pune pe masă fructe delicioase și foarte sănătoase.

Comandați chiar astăzi de la noi arbuști de smochin, mai ales dacă vă plac aceste fructe și le căutați mereu pe rafturile magazinelor și supermarketurilor pe care le frecventați adesea. Bursa de Flori vă face grădina mai frumoasă și mai bogată!