Uncategorized

Eliminarea refuzului din farfurie

Copiii nostri stiu sa-si exprime de la varste fragede afinitatile cat si lucrurile pe care nu le agreaza, insa de multe ori ne izbim de acest aspect atunci cand le pregatim si mancarea. Atunci cand gatim felul preferat de mancare a piticului, uneori nu ne dam seama ca acea masa este gustoasa, bogata in calorii, insa slab din punct de vedere nutritional. Devenind in ce in ce mai limitati ca si timp, avem din pacate obiceiul de a oferi copilului mese care se pregatesc rapid, acestea avand si un efect negativ. Aspectul negativ de care ne izbim este acela ca piticul nostru refuza legume sau fructe foarte bogate in vitamine, refuzandu-le intr-un mod vehement. Totusi, cu putin timp canalizat pe acest aspect, varietatea meselor se pot dezvolta.

Iaurtul cu fructe

Cea mai usoara metoda pe care o avem la indemana mai mereu, este apelarea la iaurtul cu fructe de la magazin. Cu toate ca este o solutie rapida, iaurtul cu fructe din comert este un aliment procesat, care isi pierde din valorile nutritionale. O alternativa benefica piticului tau, este de a cumpara iaurt simplu adaugand tu fructele in acesta. Cu toate ca nu este la fel de dulce, valorea nutritionala este net superioara, fata de unul cumparat. Combina iaurtul cu piure de capsuni, banane, piersici,caise, in special fructe care sunt dulci. Totusi, daca piticul tau simte ca iaurtul nu este la fel de gustos, ii poti adauga o linguta de miere de albine. Cu siguranta, copilul tau il va iubi.

Legumele si fructele verzi, balaurul din farfurie

Observam ca din ce in ce mai multi copilasi refuza legumele, fructele sau zarzavaturile din mancare daca acestea sunt de culoarea verde. Cu toate ca acestea au un nivel crescut de vitamina E si luteina, acestia refuza vehement farfuria cu mazare. Pentru o buna adaptare a piticului avand o alimentatie diversificata si bogata in nutrienti, adauga in mancarea preferata, elemente de aceasta culoare. Spre exemplu, daca piticului tau ii place piureul de cartofi, adauga in acesta cateva boabe de mazare. Astfel, il vei invata treptat cu gustul, cat si cu acceptarea culorii in farfurie. De asemenea, poti schimba culoarea, insa nu si fructele. Daca copilului tau ii plac strugurii, poti sa-I oferi struguri verzi, sau mere. Pentru o buna adaptare, mananca alaturi de el, oferindu-I siguranta ca alimentul pe care il gusta este foarte delicios. De asemenea, poti face o pasta cu avocado, rosii, iaurt, ceapa rosie, oferindu-I copilului tau un pateu delicios.

Carnea

Cu toate ca este un aliment foarte gustos, multi copii refuza sa manance carne. Pentru a-ti putea ajuta copilul sa accepte gustul, poti sa adaugi putin piept de pui fiert si pasat in piure sau ciorba de legume. De asemenea, poti apela la rulouri amuzante cu sunca si leguma lui preferata.

Diversificarea mancarurilor trebuie facuta intr-un mod responsabil, deoarece incepand cu varsta de 1 an, vitaminele cat si nutrientii de care are nevoie piticul tau, se regasesc in farfurie. Multe alte informatii utile pentru parinti puteti gasi direct la Clubul Bebelusilor, locul in care se aduna toti cei care vor sa isi creasca armonios copiii.