Uncategorized

Imi place foarte mult acest tip de vin

Considerata a fi cea mai populara varietate gustativa a unei bauturi alcoolice, vinul rose este nu de putine ori marea vedeta a unei mese festive, datorita aromelor usoare si proaspete ce complimenteaza la perfectie o gama larga de feluri de mancare. Ideal in anotimpul cald, acesta este combinatia ideala de arome florale si fructate, asociate intr-un context formal atat ca aperitiv, cat si alaturi de preparate usoare. In plus, gustul delicat si culoarea pastelata il fac agreabil si din punct de vedere estetic, lucru demn de luat in considerare in cadrul unei ocazii deosebite. Crama Budureasca, recunoscuta pe plan international pentru multitudinea de premii ce atesta calitatea productiilor proprii, pune la dispozitia tuturor celor ce doresc sa opteze pentru acest tip de vin, mai multe varietati produse din soiuri precum Shiraz, Merlot sau Pinot Noir.

Originea vinului rose

Luand in considerare originea comuna a varietatilor rose si rosii, ambele isi incep procesul de manufacturare prin procesarea aceleiasi materii prime. In consecinta, in afara de cele cateva soiuri rose, cele mai multe sortimente sunt realizate din struguri rosii. Astfel, culoarea caracteristica precum si intensitatea nuantei sunt date de intervalul de timp in care cojile acestora sunt lasate in amestec, intervalul fiind de obicei nu mai mare de cateva ore. In ceea ce priveste aromele de baza, acestea se concentreaza in jurul nuantelor trandafirii si a celor ce aduc aminte de fructele de padure. Referitor la sampanie, aceasta este obtinuta aproape exclusiv printr-un alt procedeu, ce are la baza amestecul de vin rosu si alb. Varietatile demidulci se bucura de un gust usor, fiecare deosebindu-se prin varii note distinctive, specifice zonei de provenienta si a modalitatii de pastrare. Daca si tu doresti sa te bucuri de toate aceste varietati, descopera gama de vinuri rose demidulci de la Budureasca, una dintre cele mai reputabile crame din tara noastra.

Cum servim vinul rose

Desi modalitatea in care asortam paleta generoasa de gusturi a vinului rose cu diferite feluri de mancare se supune unui set de indrumari gustative, la fel ca orice alt sortiment, o prima modalitate de a ne bucura de aromele deosebite este in lipsa oricarei alte asocieri. Astfel, consumat ca atare, acest tip de bautura poate fi apreciat la adevarata sa valoare iar notele caracteristice pot fi observate cu atat mai usor.

In ceea ce priveste alaturarea acestuia in cadrul unei mese, cel mai apreciat mod de servire este in combinatie cu feluri de mancare usoare, salate si bineinteles deserturi. Un alt element ce ajuta la sublinierea aromelor este gradul de racire al vinului, varietatile cu mai mult zahar fiind recomandate a se servi la temperaturi mai mici. Prin urmare, daca si tu esti interesat de aceste varietati pline de savoare, descopera gama de vinuri rose demidulci de la Budureasca.