Uncategorized

Sfaturi pentru părinții aflați la început de drum

Pentru unii, căsătoria este momentul în care două persoane își întemeiază o familie, însă pentru altele acest moment este descris odată cu apariția primului copil. În speranța că sfaturile din acest articol vor veni în ajutorul proaspeților sau viitorilor părinți, echipa Thelife.ro a făcut o selecție a celor mai utile informații despre modul în care adulții se pregătesc pentru următorul pas al căsniciei lor, conceperea unui copil. După cum bine se știe, orice lucru sau acțiune are și o rețetă câștigătoare. În acest sens, Thelife.ro pune la dispoziția curioșilor mai multe articole despre cum e să fii părinte, articole documentate din experiența altora.

Bebelușii sunt o bucurie, însă de cele multe ori, pentru părinții la început de drum, acest nou-venit poate crea haos în casă. Depresia postnatala vine cu un bagaj de emoții pe care nu știi cum să le gestionezi. Aceasta este reflexia faptului că nu ești încă pregătită să faci față schimbărilor care toate au venit peste tine, viața luând o altă formă, una total diferită față de ceea ce îți imaginai. Tu, ca proaspătă mămică, ești supusă unor factori importanți: plânsetele bebelușului, oboseala acumulată și sentimentul că nu poți face față. Este un moment dificil în viață, însă fiecare perioadă mai puțin plăcută trece după un anumit timp.

Aducerea pe lume a unui bebeluș presupune lucru de echipă, la fel și creșterea acestuia. Părinții au nevoie de un anumit timp de acomodare cu noile schimbări, de aceea, prima etapă poate fi mai dificilă. În unele cazuri, depresia postnatală poate să apară imediat după naștere sau la câteva luni după. Atenție, un lucru de menționat este faptul că, deși se întâmplă destul de rar, și partenerii cu depresie postpartum pot dezvolta simptome asemănătoare. În aceste cazuri, când ambii părinți se confruntă cu un cumul de emoții negative, acest tip de depresie poate conduce uneori către neglijarea copilului, eșec în alăptare sau tot felul de accidente. Ideal ar fi, ca în momentul în care observați că situația se înrăutățește pe zi ce trece, să mergeți la un psiholog pentru a vă ajuta să treceți mai ușor peste acest impas.