Uncategorized

Te-ai pregatit pentru urmatoarea sarcina?

Sarcina este o perioada minunata in viata fiecarei femei si in acelasi timp este momentul in care femeia trebuie sa aiba cea mai mare grija de ea, pentru  ca toate actiunile intreprinse se rasfrang asupra fatului, si implicit, ulterior, asupra bebelusului.Din acest motiv vom dezbate cele mai commune probleme care pot aparea in timpul sarcinii si ce se poate face pentru ca acestea sa fie evitate.

Dintre seria de probleme medicale care pot afecta sarcina, si implicit, viata mamei si a fatului, in aceasta categorie intra infectie virale si bacteriene, infectia cu HPV, gonoreea, chlamydia, sifilisul, citomegalovirusul, rubeola si varicela.Daca nu sunt tratate la timp, acestea pot provoca handicapuri severe in dezvoltarea bebelusului, pana la avort, nastere prematura si chiar decesul bebelusului. Alte probleme care pot aparea in sarcina sunt preeclampsia, diabetul gestional, sarcina molara sau extrauterine, deficitul de lichid amniotic, placenta previa sau herpesul genital.

Toate problemele de mai sus pot aparea in sarcina daca nu se face preventie si daca nu se acorda din timp atentia adecvata.Primul pas spre preventie este o vizita la medic pentru un set complet de analize in vederea depistarii si excluderii posibilelor probleme ce pot afecta sarcina.Mai departe, pe langa monitorizarea constanta a sarcinii, un program de pregatire prenatala poate fi de un real ajutor viitoarei mamici. Foarte important este ca trebuie urmata o dieta sanatoasa, bazata pe vitamine, minerale, in special pe nutrientii necesari in sarcina si in aceasta categorie intra acizii grasi Omega-3, acidul folic, acidul pantothenic, nicotinamida si vitaminele din clasa B.Suplimentele alimentare naturale pentru sustinerea sarcinii sunt absolut necesara in aceasta perioada, recomandata fiind pentru Femibion 2, supliment indicat din al doilea trimestru de sarcina si pana la finalizarea perioadei de alaptare.

Sa nu uitam sa acordam o atentie deosebita si pentru miscarea fizica usoara, care este mai mult decat necesara pentru o sarcina sanatoasa, cat si odihna suficienta.

Tratamentul in sarcina trebuie sa fie intotdeauna prescris de catre medic si se administreaza strict in functie de problema medicala existenta. Acesta poate avea la baza de la prescrierea unor suplimente alimentare pentru sustinerea sarcinii si odihna suplimentara.