Uncategorized

Vezi cele mai comune mituri despre sarcina

Odata cu sarcina fiecare viitoare mamica va avea parte de multe experienta noi si nu toate vor fi la fel de placute, asa cum se intampla si in cazul arsurilor in sarcina. Multe femei prezinta arsuri in sarcina, astfel ca pana in al treilea trimestru, aproximativ toate femeile gravide sufera de aceste manifestari. Acesta este si motivul pentru care circula tot felul de mituri despre arsurile in sarcina.

In acest articol impreuna cu DoctorMit vom vedea in ce constau arsurile in sarcina si cum le putem evita. Asadar, arsurile in sarcina se manifesta sub forma unei senzatii intense de arsura pe esofag si in cele ce urmeaza Doctor Mit ne prezinta mai multe informatii despre acestea.

In primul rand exista doua motive principale pentru care arsurile in sarcina sunt o problema frecventa la gravida, astfel, corpul se confrunta cu o intensificare a productiei de progesteron. Acest hormon relaxeaza muschii pentru a ajuta organismul sa se pregateasca pentru nastere. Din pacate, progesteronul va destinde toti muschii din corp, inclusiv sfincterul de la intrarea in stomac, astfel ca alimentele si acidul se pot intoarce mult mai usor in esofag, si astfel apar arsurile.

Un alt motiv pentru care apar arsuri in sarcina este determinat de cresterea copilului. Nevoia copilului de a-si face loc devine din ce in ce mai mare, iar bebelusul va impinge in orice gaseste astfel ca va pune presiune asupra tractului digestiv. Ca urmare, acidul poate iesi mai usor din stomacul aflat sub presiune. Arsurile in sarcina pot aparea atat in timpul zilei, cat si pe parcursul noptii. Pentru a putea evita arsurile de stomac noaptea, si nu numai, putem respecta cateva recomandari, asa cum ne indruma DoctorMit:

  • sa evitam alimentarele declansatoare; cu toate acestea sunt unele femei care indiferent ce ar manca, alimentele consumate vor declansa aparitia arsurilor. Insa, ca regula, trebuie sa evitam mancarurile grase, ciocolata, cafeaua si bauturile carbogazoase cu cofeina. Alcoolul si tigarile ar trebui evitate oricum in timpul sarcinii, insa e bine sa stim ca ele sunt asociate cu refluxul gastroesafagian.
  • putem manca moderat deoarece mesele bogate pot pune presiune suplimentara pe sfincterul de la intrarea in stomac.
  • stim ca este destul de dificil sa te simti confortabil atunci cand un copil creste in burta ta, insa, trebuie sa gasesti pozitii cat mai verticale pentru a putea dormi. Gravitatia poate ajuta stomacul sa mentina mancarea si acidul. O alta varianta ar fi cateva perne in plus pentru a putea stopa arsurile de stomac pe timp de noapte.
  • un alt lucru important pe care il putem respecta este sa avem grija de propria greutatea. Pastrarea greutatii in limitele recomandate de medic ne va ajuta sa reducem presiunea de pe tractul digestiv.
  • consumul de alimente care calmeaza arsurile. Printre acestea se numara migdale, papaya, bauturi pe baza de aloe vera, seminte de chimen, banane. De asemenea se poate folosi ghimbir in mancaruri si bauturi deoarece nu numai ca inlatura senzatia de arsura la stomac, dar va combate si greturile matinale.

Alte informatii puteti descoperi in urmatorul videoclip DoctorMIT: