Uncategorized

Riscurile la care sunt expuși voiajorii de-a lungul vieții

Frumusețea este primul lucru care ne atrage atenția atunci când vorbim de creșterea porumbeilor de curse, dar aceștia nu e rezumă doar la asta, ci și la o forță impresionantă sau o fragilitate pe care trebuie să o avem mereu în vedere pe parcursul vieții lor. Poate suna ca și când ne-am contrazice singuri, dar asta este ceea ce oferă farmec acestei pasiuni, unicitatea acestor păsări.

Pot parcurge sute și mii de kilometri fără oprire, pot dezvolta musculaturi extraordinare și se pot orienta în ciuda a orice condiții meteorologice, dar în același timp, porumbeii sunt foarte sensibili. În cadrul factorilor care le pot afecta starea de sănătate, intră numeroase aspecte legate de viruși și microbi, cât și de predispunerea la stres.

Porumbel, Pasăre, Libertate, Zbor, Animal

Ce boli pot dezvolta porumbeii?

  1. Tricomonoza – este printre cele mai răspândite boli în rândul porumbeilor și poate fi întâlnită și sub numele de ”mălai” datorită culorii pe care o are mucoasa care apare în urma contaminării. Aceasta se poate dezvolta sub mai multe forme și devine fatală dacă nu este descoperită la timp. Simptomele sunt totuși destul de dificil de observat, dar printre acestea se pot număra sforăitul, oboseala și slăbitul.  
  • Coccidioza – poate fi una din bolile pe care o preia fiecare porumbel la un moment dat și la care devine imun cu timpul. Lipsa unei curățenii mai exigente și prezența umezelii sunt principalii factori care duc la infectarea cu acest virus. Păsările vor avea diaree și un penaj mai ciufulit, dar și o sete ieșită din comun atunci când suferă de această boală.
  • Salmoneloză – sursele de infecție ale acestei boli le reprezintă în general păsările din afara crescătoriei și care au contact cu voiajorii noștri. Această bacterie duce de cele mai multe ori la contactarea altor viruși periculoși, datorită faptului că imunitatea scade considerabil. Mortalitatea nu este foarte ridicată la adulți, dar îi afectează considerabil pe termen lung și întreaga crescătorie va avea de suferit.

Protejează-ți campionii așa cum se cuvine

Vaccinarea este cheia succesului și a unei sănătăți cât mai puternice, iar tratamentele pentru porumbei de care ai nevoie se găsesc la cele mai bune prețuri în cadrul magazinului online ColumboVet. Printre mărcile recomandate de specialiștii din întreaga lume se numără LINCO SPECTIN, CATOSAL și CEST PHARMA.

În cadrul concursurilor, voiajorii sunt expuși numeroșilor factori externi care le poate afecta sănătate și este de datoria fiecărui columbofil să le ofere ajutorul necesar pentru a se întoarce acasă în cele mai bune condiții. Alege să îți păstrezi crescătoria departe de cele mai răspândite viroze și viruși care pot cauza daune semnificative. Intră pe columbovet.ro pentru a achiziționa tratamentele pentru porumbei de care ai nevoie la prețuri accesibile tuturor.